Kursus i Livsstilsmedicin

Refshalevej 159A, stuen
1432 København K
D. 24/10 kl. 9:15. – 17.00

Kursusbeskrivelse

Da vores oprindelige kursus i livsstilsmedicin i marts måtte aflyses grundet covid, er vi nu glade for at have sat en ny dato.
Kurset har ændret format, fordi vi ikke længere kan være på det Bed og Breakfast på Møn, hvor vi oprindeligt havde planlagt at afholde kurset.
I stedet har vi fået mulighed for at afholde kurset i Simple Feasts smukke, nybyggede eventlokale på Refshaleøen i København. Her er desværre ikke mulighed for at afholde den praktiske madlavningsdel, som oprindeligt var tænkt ind i kurset. Det har gjort det muligt, at pakke de øvrige dele af kurset sammen på en enkelt kursusdag, i stedet for to.

På kurset vil vi gå i dybden med, hvordan det er muligt via kost og andre livsstilsændringer at minimere de gængse risikofaktorer for sygdom, herunder kolesterol, vægt, blodtryk, inflammation og blodsukker. Kurset er bygget op med fokus på at give specifikke kompetencer til at vejlede patienter igennem livsstilsforløb. Vi vil således både gennemgå teori og praktiske redskaber til lave effektive livsstilsforløb.

Alle aspekter af livsstilsmedicin vil blive berørt. Der vil dog være et overvejende fokus på kost, da det er den faktor, hvor der for de fleste lidelser vil være mest at vinde. Desuden er kost den livsstilsfaktor, der er mest forvirring omkring. Vi vil præsentere den nyeste evidens på området for at klarlægge kostens betydning for forskellige livsstilssygdomme.
Kurset vil være en god mulighed for at møde andre sundhedsprofessionelle, som brænder for livsstilsmedicin. Der vil være fokus på gode faglige diskussioner og erfaringsudveksling.

Om aftenen vil der være mulighed for at fortsætte de gode samtaler med fællesspisning på nærliggende Café Morgenstedet.

Foreløbigt program

Kl 08.45 – 09.15 Tjek in
Kl 09.15 – 09.45 Introduktion til begrebet livsstilsmedicin og danskernes sundhedstilstand
Kl 09.45 – 10.30 Den indledende livsstilssamtale
Kl 10.30 – 10.45 Formiddagspause
Kl 10.45 – 11.30 Makro- og mikronæringsstoffer
Kl 11-30 – 12.30 Hypertension og kolesterol
Kl 12-30 – 13.30 Frokost
Kl 13.30 – 14.00 Den opfølgende livsstilssamtale
Kl 14.00 – 14-45 Vægt
Kl 14.45 – 15.15 Blodsukker / diabetes
Kl 15.15 – 15.30 Eftermiddagspause
Kl 15.30 – 16.30 Inflammation og kræftforebyggelse
Kl 16.30 – 17.00 Den afsluttende livsstilssamtale

Det endelige program offentliggøres senest 1 uge før

Undervisere

Tina Beerman

Uddannet klinisk diætist og cand. scient. i klinisk ernæring og har arbejdet som diætist i hospitalsvæsenet igennem 11 år, heraf 10 år som ledende diætist på Aalborg Universitetshospital. Har nu egen praksis og vejleder her klienter i at omlægge til en sundere livsstil med fokus på plantebaseret kost.

Tobias Schmidt Hansen

Læge og medforfatter til “Den plantebaserede kost”. Arbejder til dagligt i en almen praksis og er i gang med speciallægeuddannelsen i almen medicin. Derudover foredragsholder og formand for “Dansk selskab for livsstilsmedicin”.

PRATISK INFO

Hvor og hvornår

Refshalevej 159A, stuen. København
D. 24/10 kl. 9:15. – 17.00

Hvem kan deltage

Alle som har gennemført en sundhedsvidenskabelig uddannelse på minimum bachelorniveau.

Covid tiltag

Vi har valgt at afholde kurset i et større eventlokale, hvor der under normale omstændigheder er kapacitet til 140 personer. Vi har besluttet, at der maximalt må være være 50 i lokalet, hvilket giver mulighed for 45 kursister. Herved bør der være god mulighed for passende social afstand.

Forplejning

Under kurset er der fuld forplejning med lækker, plantebaseret, økologisk mad, tilberedt af Simple Feasts kokke.

Priser (inkl. forplejning)

  • Normalpris medlem: 1500 kr
  • Normal pris ikke-medlem: 1800 kr
  • Kandidatstuderende, medlem: 1100 kr
  • Overskud fra kurset vil være medvirkende til, at DSLM kan lave langt flere aktiviteter i det kommende år. Kurset bidrager således til udvikling af foreningen.
  • For at opnå medlemskab af DSLM, se http://dslm.dk/bliv-medlem/

Tilmelding og betaling

Tryk på knappen og udfyld formularen for at tilmelde dig kurset.